“Ik word al blij van Annemiek als zij de telefoon opneemt, in haar stem hoor ik direct een positieve klank.”

Petra ter Weeme

Annemiek is zangdocente. Zij werkt sinds 5 jaar volgens de Lichtenbergermethode die zich vooral richt op wat leerlingen in zichzelf waarnemen als zij zingen. De ademhaling is hier een belangrijk onderdeel van.

Sinds de eerste lockdown is er veel over zingen te doen geweest. Annemiek heeft een tijdje online lesgegeven, maar was blij toen ze weer live kon werken. Zij werkt met boventonen en het is belangrijk dat zij de frequentie van de tonen goed kan horen. Microfoons vervormen het geluid waardoor ze haar werk online minder goed kan doen. Daarnaast hecht ze erg aan de directe verbinding die ze met mensen heeft wanneer ze zangles geeft. Op dit moment geeft ze alleen nog 1-op-1 zangles, maar ze kan niet wachten tot ze ook weer met groepen aan de slag kan.

Zingen helpt bij ademhalingsproblemen
Omdat zingen en vrij ademen hand in hand gaan, heeft ze zich aangemeld bij Adem Vrij Bij Mij om haar diensten aan te bieden. Inmiddels geeft zij les aan een vrouw die zich via de site bij haar gemeld heeft. Deze vrouw heeft haar hele leven al ademhalingsproblemen en zingen kan hierin enorm helpen. Ze was dan ook heel blij toen ze Annemiek vond op de site.

Annemiek heeft zelf covid gehad. Gelukkig was zij er snel weer bovenop, maar ze begrijpt de impact die het kan hebben als geen ander. Veel mensen die het virus hebben gehad houden langere tijd ademhalingsklachten. Juist voor die mensen kan vrij ademen in combinatie met zingen verlichting geven.

Ik vond het gesprek met Annemiek heel prettig en inspirerend en ik wens iedereen die er baat bij kan hebben zo’n fijne zangdocente toe!

Bekijk hier de advertentie van Annemiek


Auteur:

Petra ter Weeme
Tekstschrijver bij Adem Vrij Bij Mij
Eigenaresse Turning Point
https://www.petraterweeme.nl/

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.